Open deuren zijn er om … doorheen te lopen.

The Vitality Game

Open deur
“Natuurlijk wist ik wel dat de hele dag door snacken niet echt bevorderlijk is voor mijn fitheid en mijn gewicht.” Ze kijkt me met haar grote bruine ogen door het beeldscherm aan. “Maar dat niet tussendoor snacken voor mij zo’n enorm groot verschil maakt, had ik zonder jou nooit ervaren.” “Dit” zegt ze, “werkt écht zo goed voor mij en het geeft me ook zoveel rust!” “Dit is een blijvertje.”

Prinses op de erwt
We zitten in vervolgsessie. De dame in kwestie heeft haar lange haar nonchalant omhoog gestoken en haar omgeslagen roze plaid past bij de roze kleur van haar haarband. Gisteren werkte ze tot laat en deze call doet ze zittend vanuit haar bed. Door mijn scherm heeft ze iets weg van een prinses op de erwt. Ontspannen bespreken we hoe het met haar gaat. Onderwerpen als spijsvertering, bloedsuikerspiegel en hormoonbalans komen aan bod, want, tja, ook een prinses kan last hebben van een opgeblazen buik, stemmingswisselingen of beginnende overgangsklachten.

All you can eat’
Trots vertelt ze dat het haar eindelijk lukt om niet meer te snacken. “Die 20 minuten dat ik een beetje trek heb, red ik wel hoor”, zegt ze opgewekt. “Dat is ook wat ik letterlijk tegen mezelf zeg”. We hebben afgesproken om voor drie volwaardige maaltijden te kiezen, zonder tussendoor te snacken. “Of, als het écht, écht niet gaat, kies ik er gewoon voor om iets vroeger te eten.” “Ik maak er dan alsnog een volledig eetmoment van en ga er ook echt voor zitten.” Ze biecht op: “Soms smokkel ik een beetje en plak ik een snackje tegen mijn eetmoment aan”. We giechelen er samen om. "Het wordt dan bijná een ‘all you can eat’ moment!”

Maar, hoe dan?
Zoals alle open deuren ligt ook deze - niet snacken - voor de hand en lijkt heel oppervlakkig. Het kan dan wel een open deur zijn, er daadwerkelijk doorheen lopen is vaak een ander verhaal. Door er bewust en positief mee om te gaan stuur je je gedachten en je handelingen de juiste richting in. Met resultaat. 

Weet jij welke open deuren voor jou werken? En lukt het jou om er doorheen te lopen? Of kun je daar wat hulp bij gebruiken?

The Vitality Game
Bewust kiezen wat, waar, wanneer en zelfs met wie je beweegt? Je voeding, je hormoonhuishouding en je leefstijl spelen een bepalende rol in hoe vitaal je je voelt. Je bent tenslotte speler in je eigen Vitality Game. Met een op maat gemaakte aanpak in Voeding, Hormonen & Lifestyle, help ik je om je Personal Game Changers te vinden (en niet zomaar een dieet te volgen) die écht voor JOU werken - so you can live your best life.


Dit blog is geschreven door: Wendy Ethard, The Vitality Game

Wil je werken aan je vitaliteit, maar weet je niet waar je moet beginnen? En waarom zou je andermans regels volgen wanneer je ook je eigen strategie kunt bepalen? I got you! In een vrijblijvende 30 minute call bespreken wat je graag anders wil zien en waarom het logisch is om voor eens en altijd uit te zoeken wat écht voor jou werkt!


Meer blogs lezen? Of een blog doorsturen naar iemand die nu door je gedachten schiet?