Vertragen kost tijd

The Vitality Game

Borrelbuik
We verlaten het restaurant waar we net hebben gegeten. Mijn oud-collega en ik hebben een gezellige avond gehad maar hij heeft al snel last van een borrelbuik. Wellicht dat hij iets te laat heeft gegeten, iets te veel en misschien zelfs ook wel iets te snel, na een extra lange werkdag. We delen de rekening die voor hem met een gratis oncomfortabel gevoel komt van te veel gegeten te hebben. Hierdoor gaat hij toch niet helemaal tevreden naar huis. Herkenbaar?

Verleiding 
Hij wil eigenlijk kip kiezen, of vis of vegetarisch. Maar bezwijkt toch voor de verleiding van tartaar en daarna een stuk rood vlees. Het wordt ook zo mooi aangeprezen aan onze tafel - een eenmalige ‘special’ van het huis - en eerlijk is eerlijk, ook prachtig opgediend. “De volgende keer kies ik geen vlees meer of in elk geval niet als voor- en hoofdgerecht. “ roept hij, wanneer we er weglopen. Hij kijkt er een beetje beteuterd bij, alsof hij er weer is 'ingetuind'.

Kiezen als een skill
Gek eigenlijk, dat je jezelf iets voorneemt en dat het toch lastig blijkt te zijn om het dan ook daadwerkelijk te doen wanneer puntje bij paaltje komt. Om de juiste keuze te kunnen maken heb je levendige herinneringen aan mindere keuzes en de effecten ervan nodig om je eraan te herinneren wat en waarom je dat écht niet meer wil. Dus eigenlijk komen ze goed van pas! Zeker wanneer je het - misschien wel voor het eerst - ziet als iets waar je bewust mee aan het oefenen bent. 

‘It’s not all bad’
De worsteling met keuzes maken is real. Maar precies daar gebeurt de magie. Hoeveel van deze ervaringen heb je nodig? You tell me. Het is belangrijk dat je jezelf daarvoor de tijd gunt - om een paar keer die mindere keuzes te maken - en de volgende keren steeds iets meer te vertragen. Zodat je ruimte voor jezelf creëert om te reflecteren, met compassie voor jezelf, en uiteindelijk, zonder al te veel gedoe, bewust kiest voor dat prettig voldane gevoel!


The Vitality Game
Bewust kiezen voor een joyful, energiek en vitaal leven. Je voeding, je hormoonhuishouding en je leefstijl spelen een bepalende rol in hoe vitaal je je voelt. Je bent tenslotte speler in je eigen Vitality Game. Met een op maat gemaakte aanpak in Voeding, Hormonen & Lifestyle, help ik je om je Personal Game Changers te vinden (en niet zomaar een dieet te volgen) die écht voor JOU werken - so you can live your best life.


Dit blog is geschreven door: Wendy Ethard, The Vitality Game

Wil je werken aan je vitaliteit, maar weet je niet waar je moet beginnen? En waarom zou je andermans regels volgen wanneer je ook je eigen strategie kunt bepalen? I got you! In een vrijblijvende 30 minute call bespreken wat je graag anders wil zien en waarom het logisch is om voor eens en altijd uit te zoeken wat écht voor jou werkt!


Meer blogs lezen? Of een blog doorsturen naar iemand die nu door je gedachten schiet?