Geen ruggengraat…

The Vitality Game

“Misschien heb ik gewoon geen ruggengraat…"
Is wat ze zei. Dat, terwijl ze eerder de speelse '3 minute pop-up quiz' met 20 vragen afgestemd op haar gedrag omtrent voeding en leefstijl had afgerond met een ‘dikke 8’. Ik hoor je denken: “Huh, wat? Een pop-up quiz, als een soort overhoring?” “We zitten toch niet meer op school?” Klopt! Ik overviel haar ermee tijdens onze online sessie en gelukkig kon ze erom lachen. Tegelijkertijd zag ik door mijn scherm dat ze net even iets meer rechtop ging zitten. Ready? Ok, let’s go!

Compassie
Haar antwoorden zijn als een reminder van hoe ver ze al is gekomen. “Fijn om te zien wat er allemaal al wel goed gaat," zegt ze, "dat zou ik bijna vergeten.” Een schouderklopje is op zijn plek. En ja, het legt ook bloot waar nog meer energie naar toe mag. En juist van jezelf weten welk specifiek gedrag jou in de weg staat om je doelen (afvallen, meer energie, etc.) te bereiken is fascinerend (want, all about you) en super waardevol. Omdat het je de kans geeft om dat gedrag - met compassie - eens echt te onderzoeken en te veranderen.

Headspace
Tijdens onze sessies hebben we gewerkt aan kennis over voeding en leefstijl, hoe ze haar lichaam daarbij kan helpen in plaats van tegenwerken, haar relatie met eten en nog veel meer. We bespreken dat het échte spel is om manieren te vinden die ook in de waan van de dag haar de ruimte in het hoofd geven om ook echt die betere keuzes te maken. Net zo vaak tot het een nieuwe gewoonte is. Met als beloning dat alle winst hiervan voor haar is.

Herpakken
We zoomen nog meer in op wat haar hierbij kan helpen. “Misschien heb ik gewoon geen ruggengraat…" zegt ze zuchtend, zoekend naar een uitweg. Terloops vraag ik haar wat haar grootste win, so far is? “Mezelf herpakken” zegt ze ineens stellig, iets waar ze zichzelf mee heeft verrast. Want ook al is ze nog niet daar waar ze wil zijn, ze voelt dat ze hierin een harde beslissing heeft genomen en ze is niet van plan om op te geven. Ik geloofde haar al vanaf het begin, maar veel belangrijker, inmiddels gelooft ze zichzelf. Ongemerkt - terwijl ze dit zegt - recht ze haar rug opnieuw. Hoe mooi is dat?

The Vitality Game
Bewust kiezen voor een joyful, energiek en vitaal leven. Je voeding, je hormoonhuishouding en je leefstijl spelen een bepalende rol in hoe vitaal je je voelt. Je bent tenslotte speler in je eigen Vitality Game. Met een op maat gemaakte aanpak in Voeding, Hormonen & Lifestyle, help ik je om je Personal Game Changers te vinden (en niet zomaar een dieet te volgen) die écht voor JOU werken - so you can live your best life.


Dit blog is geschreven door: Wendy Ethard, The Vitality Game

Wil je werken aan je vitaliteit, maar weet je niet waar je moet beginnen? En waarom zou je andermans regels volgen wanneer je ook je eigen strategie kunt bepalen? I got you! In een vrijblijvende 30 minute call bespreken wat je graag anders wil zien en waarom het logisch is om voor eens en altijd uit te zoeken wat écht voor jou werkt!


Meer blogs lezen? Of een blog doorsturen naar iemand die nu door je gedachten schiet?