Heb jij tijd voor 10k stappen?

The Vitality Game

Jump!
“Waarom koop je geen springtouw en neem je die mee naar je werkplek?” “De plafonds in je hippe co-working space zijn hoog genoeg”, plaag ik mijn vriendin. “Ik weet dat je vaak op sneakers loopt en casual kleding draagt." “Dus hakken zijn hier niet het probleem?”

Ballen in de lucht
Tijd om elke dag ongeveer een uur buiten te wandelen heeft ze als alleenstaande werkende ouder, niet. Ze voelt dat elk moment telt en dat ze meerdere ballen in de lucht moet houden. We praten over self care en het belang van sporten én daarbij dagelijks meer bewegen. Zeker met werk waar je veel tijd zittend doorbrengt.

10.000 stappen
De 10k stappen richtlijn voor een gezonder leven is niet voor iedereen - net als dat er geen magisch dieet bestaat dat voor iedereen werkt. Stappen tellen werd een ding en heeft veel mensen geholpen meer te gaan bewegen. Maar je als neigt naar een alles-of-niets mentaliteit, of gewoon een beetje eigenwijs bent, kan het je tegen gaan staan of je simpelweg helemaal niet aanspreken. 

Secret weapon?
2 minuten touwtje springen op het ritme van je favoriete nummer (in je oor) ergens na je lunch? I get it, ook dat is niet voor iedereen en dat is ok. Het kan net zo goed 15 minuten tafeltennis in de 'play room' van je co-working space zijn, elke dag 10 x opdrukken in de ochtend (secret weapon, I swear!), 5 minuten stretchen tussen calls met een app die je precies vertelt wat je moet doen, of je dag starten met een enkele maar goed uitgevoerde Zonnegroet?

You do you
Maar doe vooral iets. Iets wat bij jou past. Zeker met werk waarbij je veel (binnen) zit is het belangrijk om te blijven bewegen. Een actieve houding is een bewuste keuze. Mijn vriendin stuurde me na ons gesprek een filmpje. Ze was aan het touwtje springen met haar dochtertje. Een nieuwe vrolijke gewoonte voor na het avond eten. Zo aanstekelijk, zo leuk. Kijk, dat is hoe het ook kan.

The Vitality Game
Bewust kiezen wat, waar, wanneer en zelfs met wie je beweegt? Je voeding, je hormoonhuishouding en je leefstijl spelen een bepalende rol in hoe vitaal je je voelt. Je bent tenslotte speler in je eigen Vitality Game. Met een op maat gemaakte aanpak in Voeding, Hormonen & Lifestyle, help ik je om je Personal Game Changers te vinden (en niet zomaar een dieet te volgen) die écht voor JOU werken - so you can live your best life.


Dit blog is geschreven door: Wendy Ethard, The Vitality Game

Wil je werken aan je vitaliteit, maar weet je niet waar je moet beginnen? En waarom zou je andermans regels volgen wanneer je ook je eigen strategie kunt bepalen? I got you! In een vrijblijvende 30 minute call bespreken wat je graag anders wil zien en waarom het logisch is om voor eens en altijd uit te zoeken wat écht voor jou werkt!


Meer blogs lezen? Of een blog doorsturen naar iemand die nu door je gedachten schiet?