Mijn moeder ging op dieet en ging ineens heel raar eten

The Vitality Game - Mijn moeder ging op dieet en ging ineens heel raar eten

Slankie
Als kind vond ik eten al fascinerend. Vooral wanneer mijn moeder vroeger besloot om ‘aan de lijn’ te doen. Ze deed bijvoorbeeld een appeldieet. Of ze haalde dingen in huis die wij normaal gesproken niet aten. Waaronder slankie smeerkaas met sambal smaak, rookvlees, crackers en suikervrije koekjes. Of ze maakte een soort groentesoep die ze ‘ziekenhuis soep’ noemde. Een soep met veel groenten en weinig smaak, waar dan wel weer veel ‘Maggi’ en een halve Madame Jeanette peper in ging.

‘Verboden’
Let wel, voor ons gezin kookte ze normaal. Bami, nasi of rijst met kip en groenten - de Surinaamse versie van een AVG’tje (aardappels, vlees, groenten) of een lekkere rijst met bruine bonen. Maar zij? Nee daar deed ze niet meer aan want ‘ze was aan de lijn’. De vraag was alleen, voor hoe lang? Want echt lekker vond ze het niet wat ze dan wel at. En het was duidelijk dat hoewel ze heel erg haar best deed, ze haar ‘eigen’ eten miste.

Herkenbaar?
Wat we eten is onderdeel van wie we zijn. Dat is niet zomaar uit te vlakken. En tegelijkertijd betekent dat niet dat je niet op zoek kunt gaan naar betere, gezondere opties of combinaties. En als je toch bezig bent, je kennis eens écht kunt bijspijkeren over wat nu wel en wat niet voor jouw lichaam werkt. Met je eigen eten welteverstaan. Want niet iedereen is van de (slankie sambal) smeerkaas. En is het niet zo dat wanneer je juist iets niet mag, die ‘craving’ alleen maar sterker wordt?

Zoektocht
Toegegeven. Het is niet eenvoudig om die zoektocht voor jezelf te starten en die blijvende balans te vinden die voor jou werkt. Maar je hoeft het niet alleen te doen. En wanneer je die eenmaal gevonden hebt, hoef je nooit meer ‘op dieet’, om je goed, sterk en gezond te voelen! Is dat niet waar we allemaal naar streven? Alvast een tip van moeders de sluier: met wat kleinere porties, iets langzamer eten, wat minder vaak en een knipoog hier en daar naar jezelf, kom je al een heel eind.

The Vitality Game
Wil je hier écht meer over weten? Je voeding, je hormoonhuishouding en je leefstijl spelen een bepalende rol in hoe vitaal je je voelt. Je bent tenslotte speler in je eigen Vitality Game. Met een op maat gemaakte aanpak in Voeding, Hormonen & Lifestyle, help ik je om je Personal Game Changers te vinden (en niet zomaar een dieet te volgen) die écht voor JOU werken - so you can live your best life.
 


Dit blog is geschreven door: Wendy Ethard, The Vitality Game

Wil je werken aan je vitaliteit, maar weet je niet waar je moet beginnen? En waarom zou je andermans regels volgen wanneer je ook je eigen strategie kunt bepalen? I got you! In een vrijblijvende 30 minute call bespreken wat je graag anders wil zien en waarom het logisch is om voor eens en altijd uit te zoeken wat écht voor jou werkt!


Meer blogs lezen? Of een blog doorsturen naar iemand die nu door je gedachten schiet?