Ben jij (ook) een meestribbelaar?

The Vitality Game - Ben jij (ook) een meestribbelaar?

12 minuten
Ze mocht maar 12 minuten hardlopen. Op een heel rustig tempo en écht maximaal 12, inclusief warming up en cooling down. Nou ja, alleen als het heel lekker ging dan was het natuurlijk niet verboden om langer te lopen. Dat was de afspraak die we van tevoren hadden gemaakt. En altijd in een coole outfit en met haar favoriete playlist. Uiteraard.

‘Who are you kidding’?
Je wil iets niet, maar toch ook weer wel. Of andersom. Vaker gezonder eten, minder of geen alcohol, vaker nee zeggen en voor jezelf kiezen, op tijd gaan slapen, meer bewegen. Maar het voelt tegenstrijdig en is lastig. Want je wil het wel, maar ook niet echt. Want je doet het niet (altijd). 

Ik wil wel, maar …
Tegenstribbelen is helder. Je wil iets niet en je ziet het nut er niet van in, dus je verzet je, met of zonder succes. Meestribbelen is een ander verhaal. Je gedraagt je alsof je de juiste keuzes gaat maken, maar als het erop aankomt, saboteer je (bewust of onbewust) de boel. En omzeil je daarmee ook om écht concrete stappen te nemen om de dingen te doen die goed zijn voor jou. Herkenbaar?

Rommelen mag
Fouten maken ook, sterker nog, het hoort erbij. Net als weerstand. Want is geen ‘one size fits all’ (pun intended) methode om goed voor jezelf te zorgen. Wel jouw unieke praktische manier uitvinden in wat voor jou werkt. Zoals een speelse ‘restrictie opleggen’, de uitdaging opzoeken of een stok achter de deur. Openstaan voor inspiratie helpt daarbij. Kortom, door bewust uit te vinden (en vervolgens te doen) wat werkt voor jou.

Hardlopers zijn doodlopers
Die 12 minuten hardlopen werden een steady 45 minuten 2 x per week, zonder al te veel moeite en met als beloning een fijn en voldaan gevoel. Meestribbelaars zijn …. uiteindelijk mee te krijgen, mits je bereid bent om op een (speelse manier) zoek te gaan naar wat écht voor jou werkt, zodat je door die weerstand heen komt en het stribbelen achterwege kunt laten.

The Vitality Game
Wil je hier meer over weten? Je voeding, je hormoonhuishouding en je leefstijl spelen een bepalende rol in hoe vitaal je je voelt. Je bent tenslotte speler in je eigen Vitality Game. Met een op maat gemaakte aanpak in Voeding, Hormonen & Lifestyle, help ik je om je Personal Game Changers te vinden (en niet zomaar een dieet te volgen) die écht voor JOU werken - so you can live your best life.


Dit blog is geschreven door: Wendy Ethard, The Vitality Game

Wil je werken aan je vitaliteit, maar weet je niet waar je moet beginnen? En waarom zou je andermans regels volgen wanneer je ook je eigen strategie kunt bepalen? I got you! In een vrijblijvende 30 minute call bespreken wat je graag anders wil zien en waarom het logisch is om voor eens en altijd uit te zoeken wat écht voor jou werkt!


Meer blogs lezen? Of een blog doorsturen naar iemand die nu door je gedachten schiet?