‘Marie Kondo’ jij nog?

The Vitality Game - ‘Marie Kondo’ jij nog?

Zelfs Marie Kondo ‘kinda gave up’ …
Ergens online kwam ik een bericht tegen wat me niet direct opviel maar wel in mijn gedachten bleef hangen. Marie Kondo heeft toegegeven dat haar leven niet meer zo strak opgeruimd en georganiseerd is sinds ze drie jonge kinderen heeft. En dat zij samen met haar gezin op dit moment andere prioriteiten in haar leven heeft dan een perfect opgeruimd huis. 

Heb ik dat nou wel of niet weggedaan…?
Wie kent de Japanse opruim goeroe niet, met haar KonMari-methode waarmee ze mensen helpt om hun huizen te organiseren en te ontspullen? Haar filosofie: alleen de spullen bewaren die ons blij maken en ons leven verrijken. Met als resultaat een opgeruimd leven met meer ruimte voor gelukkige momenten. Ook ik kon destijds wel wat opruim inspiratie gebruiken en ben de slag gegaan met: niet per categorie maar per ruimte op te ruimen, sokken vouwen (?) en afscheid nemen van spullen ‘that do not spark joy’ met of zonder bedankje, waar ik later van dacht, ehm ‘heb ik dat nou wel of niet weggedaan…?’

T-shirt terror
Je begrijpt, niet alles werkte. Maar er is in elk geval één KonMari-methode waar ik nog altijd ontzettend veel plezier van heb: het opvouwen van t-shirts. Het klinkt zo simpel, maar het is top! Ik vouw elk t-shirt tot een klein pakketje en plaats het rechtop in mijn kleding lade. Door alles op deze manier op te bergen met een eventuele print aan de bovenkant, kan ik gemakkelijk kiezen, bespaar ik ruimte in mijn lade en blijft alles netjes. Geen rommelige lades meer. Dit werkt super! Voor mij…

‘Marie Kondo’ jij nog?
Hoe ruim jij op? Opruimen is een werkwoord, heel persoonlijk en ‘ongoing’, net als werken aan je vitaliteit. Door vitaliteit als een ‘spel’ te zien en te bepalen wat jij belangrijk vindt, kun je vervolgens uitvinden en aanpassen wat wel en niet bij je past én wat voor jou werkt. En dat geldt dus ook voor Marie ‘herself’. Ik vermoed dat het geen volledige chaos is in haar huis, wel dat haar leven met 3 kleine kinderen anders is dan toen ze startte. Do what works for you. En vooral datgene wat ervoor zorgt dat jij je goed voelt.

The Vitality Game
Wil je hier meer over weten? Je voeding, je hormoonhuishouding en je leefstijl spelen een bepalende rol in hoe vitaal en energiek je je voelt. Je bent tenslotte speler in je eigen Vitality Game. Met een op maat gemaakte aanpak in Voeding, Hormonen & Lifestyle, help ik je om je Personal Game Changers te vinden (en niet zomaar een dieet te volgen) die écht voor JOU werken - so you can live your best life.


Dit blog is geschreven door: Wendy Ethard, The Vitality Game

Wil je werken aan je vitaliteit, maar weet je niet waar je moet beginnen? En waarom zou je andermans regels volgen wanneer je ook je eigen strategie kunt bepalen? I got you! In een vrijblijvende 30 minute call bespreken wat je graag anders wil zien en waarom het logisch is om voor eens en altijd uit te zoeken wat écht voor jou werkt!


Meer blogs lezen? Of een blog doorsturen naar iemand die nu door je gedachten schiet?